Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]
Tort cu ciocolata, migdale si curmale
PrinteazaTort cu ciocolata, migdale si curmale din: curmale, biscuiţi, făină de migdale, făină de migdale, frişcă lichidă, cacao, migdale mărunţite.
Ingrediente:
- 200 g curmale
- 200 g biscuiţi
- 100 g făină de migdale
- 200 g ciocolată neagră
- 150 ml frişcă lichidă
- 70 g cacao
- 100 g migdale mărunţite
Mod de preparare:
Se curăţă curmalele de sâmburi şi se taie sau se trec prin maşina de tocat.
Frişca se fierbe şi se pune apoi peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă pentru a topi ciocolata.
Biscuiţii se mărunţesc, se amestecă uşor cu făina de migdale, pasta de curmale şi apoi cu ciocolata.
Se pune amestecul într-o tavă de tort, se îndeasă uşdr cu lingura şi se lasă la rece 2 ore.
Apoi, pentru servire, se presară cu cacao, iar pe margine se pun migdale mărunţite.
Tort cu ciocolata, migdale si curmale
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu fructe de padure si ciocolata
Tort cu pricomigdale si ciocolata
Tort cu pricomigdale si ciocolata din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra cu 60% cacao Pentru […]
Pofta buna!