Tort de ciocolata cu migdale si nuci
PrinteazaTort de ciocolata cu migdale si nuci din: migdale, nuci, ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao), pudră de cacao, unt, zahăr pudră, ouă mari ecologice, sare.
Ingrediente:
- 150 g migdale, fără coajă si pieliţă
- 150 g nuci, fără coajă şi măcinate fin
- 300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao)
- 1 linguriţă cu vârf de pudră de cacao de cea mai bună calitate
- 255 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 6 ouă mari ecologice, cu albuşurile separate de gălbenuşuri
- sare
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Acoperiţi fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20-25 cm, cu o bucată de hârtie pergament, apoi ungeţi-o peste tot cu unt şi tapetaţi-o cu făină.
Puneţi migdalele şi nucile într-un robot de bucătărie şi măcinaţi-le fin. Apoi adăugaţi ciocolata şi pudra de cacao şi mai amestecaţi totul încă 30 de secunde, astfel încât să mărunţiţi şi ciocolata.
Mutaţi totul într-un alt vas. Puneţi în robot untul şi zahărul şi bateţi totul până ce compoziţia capătă un aspect subţire şi pufos.
In acest punct, adăugaţi în robot gălbenuşurile, unul câte unul, apoi turnaţi înapoi compoziţia cu ciocolată.
Intr-un alt vas, bateţi albuşurile împreună cu un praf de sare, până ce obţineţi o spumă tare.
Adăugaţi cu grijă albuşurile peste amestecul cu ciocolată, unt, migdale şi nuci.
Turnaţi apoi compoziţia rezultată în tava pentru copt. Aşezaţi tava în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de circa 1 oră.
Pentru a verifica dacă tortul este gata, introduceţi în aluat o scobitoare (sau vârful unui cuţit) timp de 5 secunde; atunci când o scoateţi, ar trebui să nu aibă aluat lipit pe ea.
Serviţi cu frişcă bătută, îngheţată sau creme fraîche.
Pofta buna!