Tort de ciocolata cu mirodenii
PrinteazaTort de ciocolata cu mirodenii din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, faina, migdale, scortisoara, cardamom, anason, cuisoare, pastaie de vanilie, ardei iute, frisca, zahar pudra, cacao, rom.
- 150 g ciocolata negara (cel putin 70% cacao)
- 250 g unt
- 6 oua
- 220 g zahar
- 30 g faina
- 75 g migdale macinate
- 2 batoane de scortisoara pisate
- 4-5 capsule de cardamom (pisate)
- 3 bucati anason stelat
- 3 cuisoare
- 1 pastaie de vanilie (crestata)
- 1 ardei iute rosu mic
- 150 g frisca
- 150 g zahar pudra
- 50 g cacao
- 3 linguri rom
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se toacă 50 g ciocolată şi se topeşte în bain-marie cu 50 g unt. Se separă ouăle.
Se bat gălbenuşurile cu 30 g zahăr 5 min., până ce se obţine o cremă groasă. Se înglobează amestecul de ciocolată.
Se bat albuşurile cu 90 g zahăr şi 1/3 din cantitate se înglobează în amestecul de gălbenuşuri şi ciocolată.
Apoi se adaugă restul de compoziţie de albuş, urmată de făina amestecată cu migdale; se omogenizează.
Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 20 cm), se dă compoziţia în formă şi se coace 35-40 min.
Se prepară un sirop cu mirodenii: se încălzesc la foc moale 100 g zahăr cu 150 ml apă, mirodenii şi ardeiul iute tocat.
Se lasă să fiarbă încet cca 8 min., apoi se lasă să se răcească; se trece printr-o sită.
Se prepară crema: se toacă 100 g ciocolată şi se topeşte în bain-marie. Se bate frişca. Se bat spumă 200 g unt, timp de 5 min.
Se înglobează treptat zahăr pudră şi cacao, apoi ciocolata topită şi romul. Se înglobează frişca.
Blatul rece se taie pe 3 niveluri; fiecare nivel de blat se însiropează cu siropul cu mirodenii.
Se asamblează tortul cu cremă şi se îmbracă într-un strat gros.
Tort de ciocolata cu mirodenii
Pofta buna!