Tort cu ciocolata neagra si zmeura
PrinteazaTort cu ciocolata neagra si zmeura din: făină, miere, oua, esenţă de vanilie, lapte, ciocolată neagră, smântână, zahăr, zmeura, frişcă lichidă, ciocolată cu lapte.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 4 linfcuri miere
- 8 ouă
- esenţă de vanilie
Pentru spumă:
- 250 ml lapte
- 5 gălbenuşuri
- 375 g ciocolată neagră
- 375 g smântână
- 60 g zahăr
- 500 g zmeură
Pentru crema de decor:
- 230 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se freacă bine cu mierea, se adaugă făina în mici cantităţi, esenţa şi, la final, albuşurile bătutş spumă. Se toarnă aluatul în forma de copt şi se lasă 30 de minute la cuptor.
Pentru spumă, se încălzeşta laptele, iar ciocolata se topeşte la bain-marie. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă laptele, puţin câte puţin.
Compoziţia se pune 5 minute pe foc, amestecând continuu şi, când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc, se pune ciocolata şi se lasă să se răcească. Apoi, se mixează pentru a obţine o compoziţie aerată.
Pentru crema de decor, ciocolata se topeşte in frişca lichidă încălzită, apoi se lasă la rece 3-4 ore, după care se mixează 2-3 minute.
Blatul se taie în două, o parte se aşază pe platoul de servit, se pune jumătate din cantitatea de zmeură, se întinde spuma de ciocolată, se acoperă cu a doua parte a blatufui şi se îmbracă în crema de decor. Se lasă la rece 3 ore şi se serveşte cu restul fructelor.
Tort cu ciocolata neagra si zmeura
Pofta buna!