Tort de ciocolată neagră
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao.
- 200g de unt
- 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată
- 4 ouă mari
- 200g de zahăr brun
- 50g de făină obişnuită
- 50g de migdale măcinate
- pudră de cacao, pentru decorat
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt o formă pentru prăjituri cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil. Se aşază untul şi ciocolata într-o cratiţă şi se topesc încet, până când se obţine un sos omogen.
Între timp, se bat laolaltă ouăle şi zahărul cu un mixer, aproximativ 5 minute, până când se îngroaşă puţin compoziţia.
Se toarnă sosul de ciocolată în amestecul de ouă şi se încorporeză cu mare grijă, folosind o lingură mare de metal. Se amestecă laolaltă făina, migdalele şi ¼ linguriţă de sare de mare, apoi se încorporează în compoziţia cu ouă.
Se toarnă amestecul obţinut în forma de copt şi se lasă la cuptor 30-40 de minute, până când se leagă peste tot şi se face o crustă subţire la suprafaţă. Se lasă la răcit până , apoi se scoate din formă. Se pudrează cu cacao şi se taie felii.
Tort de ciocolată neagră
Pofta buna!