Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie

Printeaza

Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie din: cacao neagră, apă, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenţă de rom, sare, unt, nucă de cocos, esenţă de vanilie, ciocolată amă­ruie, frişcă lichidă, mas­carpone, zahăr vanilinat.

Tort_de_ciocolata_cu_nuca_de_cocos_si_vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • esenţă de rom
  • sare

Ingrediente pentru crema de cacao:

  • 50 g cacao neagră
  • 125 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • esenţă de rom

Ingrediente pentru blatul alb:

  • 4 albuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 50 g nucă de cocos
  • esenţă de vanilie

Ingredeinte pentru crema de cio­colată:

  • 200 g ciocolată amă­ruie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 250 g mas­carpone
  • 1 lingură zahăr vanilinat

 

 

Mod de preparare:

Pentru blat, pui într-un vas cacaua şi torni apa clo­cotită, amestecând conti­nuu, până la omogenizare.

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi treptat 1/2 zahăr şi mixezi până obţii o bezea tare. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr.

Rezultă o cremă omogenă, în care încorporezi treptat uleiul, esenţa de rom, apoi siropul de cacao răcit, făina cer­nută cu praful de copt şi, în 3 reprize, bezeaua.

Torni compoziţia în tava de 26 cm tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 40 de minute, la foc mediu.

Pentru crema de cacao, faci un sirop gros din 75 g zahăr, cacao şi apă. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul rămas şi le torni peste siro­pul fierbinte, apoi amesteci la bain-marie.

Freci spumă untul şi încorporezi treptat crema răcită şi esenţa.

Pentru blatul alb, baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare, zahărul şi esenţa de vanilie. în bezea­ua obţinută, adaugi nuca de cocos şi făina şi ames­teci.

Pentru blatul alb, baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare, zahărul şi esenţa de vanilie.

In bezea­ua obţinută, adaugi nuca de cocos şi făina şi ames­teci uşor, cu o spatulă, de jos în sus.

Coci blatul 1/2 oră, la foc mediu, în tava tapetată cu hârtie, până se rumenesc marginile. Pentru a doua cremă, topeşti ciocolata la bain- marie împreună cu frişca.

Laşi crema peste noapte în frigider, iar a doua zi o mixezi şi adaugi mascar- pone şi zahărul vanilinat.

Tai blatul maro în 2 foi. Pui un blat maro pe platou, îl ungi cu 1/2 din crema de cacao, blatul alb, din nou cremă de, cacao şi acoperi , cu blat îmbraci tortul în cremă cu mascarpone. Il consumi rece, după 3 ore.

Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie

Tort_de_ciocolata_cu_nuca_de_cocos_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.