Tort cu ciocolata, nuca si frisca
PrinteazaTort cu ciocolata, nuca si frisca din: albuşuri, zahăr, otet, praf de copt, lapte, faina, gălbenuşuri, margarina, nucă sau alune de pădure, ciocolată cu lapte, frişcă.
Ingrediente:
- 10 albuşuri
- 15 linguri zahăr
- 1-2 linguri oţet
- 1 plic praf de copt
- Pentru cremă
- 700 ml lapte
- 7 linguri făină
- 15 gălbenuşuri
- 10 linguri zahăr
- 250 g margarină
- 100 g nucă sau alune de pădure
- 100 g ciocolată cu lapte
- 200 g frişcă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, astfel încât, când întorci bolul, spuma să nu cadă. Adaugi treptat zahărul şi baţi până când cristalele se dizolvă, iar spuma este tare. în bezeaua rezultată, încorporezi praful de copt stins cu oţet.
Tapetezi o formă rotundă, de 26 cm, cu hârtie de copt. Torni compoziţia şi o coci la foc mic, pentru 45-50 de minute. Pentru cremă, amesteci, făina cu gălbenuşurile, zahărul şi laptele, într-un vas aşezat pe foc mic, până când ajunge la consistenţa unei smântâni.
După ce crema s-a răcit, o încorporezi, lingură cu lingură, în margarina frecată spumă. împărţi crema în două vase. In jumătate încorporezi ciocolata dată pe răzătoarea mică, iar în crema rămasă nucile sau alunele, în prealabil rumenite în cuptor şi mărunţite cu cuţitul.
Peste blatul rece de bezea, întinzi prima cremă, apoi pe cea de-a doua. Ornezi cu frişcă şi cu drajeuri perle. Consumi tortul după ce l-ai răcit în frigider pentru cel puţin 3 ore.
Tort cu ciocolata, nuca si frisca
Pofta buna!