Tort cu ciocolata, nuca si mere

Printeaza

Tort cu ciocolata, nuca si mere din: unt, faina, praf de copt, sare, unt, cacao, zahar, oua, esenţă de vanilie, miez de nucă, mere, lapte, zahăr pu­dră.

Ingrediente:

  • unt şi făină pentru tavă
  • 4 linguri făină
  • 1 linguri­ţă praf de copt
  • 1 priză sare
  • 225 g unt
  • 75 g cacao
  • 400 g zahăr
  • 4 ouă bătute
  • 1 1/2 lingu­riţă esenţă de vanilie
  • 100 g miez de nucă tăiat mărunt
  • 2 mere curăţate şi tăiate felii subţiri

Ingrediente pentru glazură:

  • 40 g unt
  • 3 linguri ca­cao
  • 125 ml lapte
  • 1/2 linguriţă esenţă de va­nilie
  • 275 g zahăr pu­dră

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se unge tava cu unt, se aşează hârtia de copt pe fundul tăvii, se unge şi ea cu unt şi se presa­ră cu făină. Se ames­tecă făina cu praful de copt şi sarea şi se pun pe o altă coală de hârtie pentru copt.

Se to­peşte untul într-o cra­tiţă, se adaugă cacao şi se amestecă cu o lingu­ră de lemn, până ce de­vine o pastă moale. Se încorporează zahărul şi apoi, uşor, ouăle.bătu­te, esenţa de vanilie, făina, nuca şi feliile de măr.

Se toarnă alua­tul în formă, se dă la cuptor şi se coace circa 55 de minute. Se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească.

Pen­tru glazură, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă cacao şi apoi laptele, se pun pe foc, se înfierbântă şi se amestecă până ce com­poziţia devine netedă.

Se ia de pe foc, se ada­ugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească. In glazura rece se încorporează zahărul pudră, se amestecă pâ­nă ce devine moâle şi netedă şi se ţine la rece, până ce se îngroaşă.

Se îndepărtează hârtia de pe tort, se întinde glazura pe toată supra­faţa lui şi se taie.

Tort cu ciocolata, nuca si mere

Tort_cu_ciocolata_nuca_si_mere

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.