Tort cu ciocolata, nuca si mere
PrinteazaTort cu ciocolata, nuca si mere din: unt, faina, praf de copt, sare, unt, cacao, zahar, oua, esenţă de vanilie, miez de nucă, mere, lapte, zahăr pudră.
Ingrediente:
- unt şi făină pentru tavă
- 4 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 priză sare
- 225 g unt
- 75 g cacao
- 400 g zahăr
- 4 ouă bătute
- 1 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 100 g miez de nucă tăiat mărunt
- 2 mere curăţate şi tăiate felii subţiri
Ingrediente pentru glazură:
- 40 g unt
- 3 linguri cacao
- 125 ml lapte
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 275 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Se unge tava cu unt, se aşează hârtia de copt pe fundul tăvii, se unge şi ea cu unt şi se presară cu făină. Se amestecă făina cu praful de copt şi sarea şi se pun pe o altă coală de hârtie pentru copt.
Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă cacao şi se amestecă cu o lingură de lemn, până ce devine o pastă moale. Se încorporează zahărul şi apoi, uşor, ouăle.bătute, esenţa de vanilie, făina, nuca şi feliile de măr.
Se toarnă aluatul în formă, se dă la cuptor şi se coace circa 55 de minute. Se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească.
Pentru glazură, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă cacao şi apoi laptele, se pun pe foc, se înfierbântă şi se amestecă până ce compoziţia devine netedă.
Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească. In glazura rece se încorporează zahărul pudră, se amestecă până ce devine moâle şi netedă şi se ţine la rece, până ce se îngroaşă.
Se îndepărtează hârtia de pe tort, se întinde glazura pe toată suprafaţa lui şi se taie.
Tort cu ciocolata, nuca si mere
Pofta buna!