Tort cu ciocolata si piersici
PrinteazaTort cu ciocolata si piersici din: ouă, făină, zahăr, cacao, ulei, rom, praf de copt, sare, gem de piersici, piersici, compot de piersici,frişcă lichidă, zahăr pudră, întăritor frişcă, ciocolată, unt, fulgi de ciocolata, fulgi de cocos, bomboane decor.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 150 g făină
- 175 g zahăr
- 4 linguri cacao
- 1 lingură ulei
- 1 esenţă rom
- 1/2 linguriţă praf de copt
- sare
Pentru umplutură:
- 4 linguri gem de piersici
- 5 piersici
- compot de piersici, pentru însiropat
Pentru frişcă:
- 500 ml frişcă lichidă
- 75 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ de întăritor frişcă
Pentru glazură:
- 300 g ciocolată
- 50 g unt
Pentru decor:
- fulgi de ciocolată
- fulgi de cocos
- bomboane decor
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi albuşurile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare.
Intr-un alt vas amesteci gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi spuma de albuşuri şi omogenizezi ingredientele cu o paletăţ, de jos în sus.
Amesteci praful de coptf u făinş şi le adaugi, trepjat, în compoziţie.
La final, torni în ploaie şi cacaua şi amesteci totuţ cu esenţa de rom. ,
Ungi cu ulei şi dai cu făină o tavă de copt şi torni compoziţia pentru blat.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.
Laşi blatul să se răcească, apoi îl tai în trei părţi egale.
într-un recipient baţi frişca lichidă cu zahărul pudră şi adaugi întăritorul de frişcă. Dai frişca la rece.
Insiropezi primul blat, îl ungi cu gemul de piersici, apoi aşezi al doilea blat.
Torni un strat subţire de frişcă, peste care pui felii de piersici şi întinzi un alt strat de frişcă. Pui şi a treia felie de blat şi-l acoperi cu frişcă.
Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul, laşi puţin la răcorit şi îmbraci tortul cu glazura de ciocolată.
Ornezi cu fulgi de cocos, ferigi de ciocolată şi bombonele colorate.
Tort cu ciocolata si piersici
Pofta buna!