Tort cu ciocolata si piersici

Printeaza

Tort cu ciocolata si piersici din: ouă, făină, zahăr, cacao, ulei, rom, praf de copt, sare, gem de piersici, piersici, compot de piersici,frişcă lichidă, zahăr pudră, întăritor frişcă, ciocolată, unt, fulgi de ciocolata, fulgi de cocos, bomboane decor.

Tort_cu_ciocolata_si_piersici

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 150 g făină
  • 175 g zahăr
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingură ulei
  • 1 esenţă rom
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • sare

Pentru umplutură:

  • 4 linguri gem de piersici
  • 5 piersici
  • compot de piersici, pentru însiropat

Pentru frişcă:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ de întăritor frişcă

Pentru glazură:

  • 300 g ciocolată
  • 50 g unt

Pentru decor:

  • fulgi de ciocolată
  • fulgi de cocos
  • bomboane decor

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi albuşu­rile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare.

Intr-un alt vas amesteci gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi spuma de albuşuri şi omogenizezi ingredientele cu o paletăţ, de jos în sus.

Amesteci praful de coptf u făinş şi le adaugi, trepjat, în compoziţie.

La final, torni în ploaie şi cacaua şi amesteci totuţ cu esenţa de rom. ,

Ungi cu ulei şi dai cu fă­ină o tavă de copt şi torni compoziţia pen­tru blat.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.

Laşi blatul să se răceas­că, apoi îl tai în trei părţi egale.

într-un recipient baţi frişca lichidă cu zahărul pudră şi adaugi întăritorul de frişcă. Dai frişca la rece.

Insiropezi primul blat, îl ungi cu gemul de piersici, apoi aşezi al doilea blat.

Torni un strat subţire de frişcă, peste care pui felii de piersici şi întinzi un alt strat de frişcă. Pui şi a treia felie de blat şi-l acoperi cu frişcă.

Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul, laşi puţin la răcorit şi îmbraci tortul cu glazura de ciocolată.

Ornezi cu fulgi de cocos, ferigi de ciocolată şi bombonele colorate.

Tort cu ciocolata si piersici

Tort_cu_ciocolata_si_piersici

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.