Tort de ciocolată cu portocale si frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de ciocolata cu portocale si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, rom, oua, ciocolata neagra de menaj, zahar, margarina, zahar vanilat, portocale, frisca si scortisoara.

Ingrediente:Tort de ciocolată cu portocale si frisca

blat:

  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura rom

crema:

  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 200 g ciocolata neagra de menaj
  • 300 g zahar
  • 300 g margarina
  • 2 lingurite zahar vanilat

ornare:

  • 2 portocale
  • 600 g frisca
  • 1 lingurita scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi zahărul şi bateţi în continuare, până când spuma se ţine bine de tel. Adăugaţi gălbenuşurile bătute puţin, făina, cacaoa, romul şi amestecaţi ingredientele prin răsturnare de câteva ori. Puneţi compoziţia la copt într-o formă rotundă înaltă, cu diametrul de 25cm, unsă şi tapetată cu făină.

Coaceţi la foc potrivit. Scoateţi blatul din cuptor şi când s-a răcit, tăiaţi-l pe orizontală în trei foi. Pregătiţi crema la bain-marie: frecaţi ouăle cu zahărul şi când s-a obţi­nut o compoziţie omogenă, adăugaţi ciocolata topită, vanilia şi apa. Ţineţi crema la bain-marie până începe să se îngroaşe.

Trebuie să fiarbă cel puţin 15 minute. Amestecaţi mereu în vas, ca să nu se prinda. Lasati-o la racit si adaugati margarina. Amestecaţi energic pentru omogenizare şi ungeţi foile. Suprapuneţi-le şi îmbrăcaţi tortul într-un strat gros de frişcă.

Puneţi deasupra felii subţiri de portocale înmuiate în miere şi presăraţi scorţişoară deasupra lor. Ţineţi tortul la frigider până în momentul servirii.

Tort de ciocolată cu portocale si frisca

Tort de ciocolată cu portocale si frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.