Este un tip complex și rafinat de whisky, produs prin amestecarea diferitelor tipuri de whisky irlandez, inclusiv single malt, single pot still, și grain whiskey. Această combinație diversă oferă un echilibru armonios de arome și gusturi, făcându-l unul dintre cele mai populare stiluri de whisky irlandez. Originile Whisky-ul irlandez are o istorie […]
Tort de ciocolată cu portocale
PrinteazaTort de ciocolata cu portocale din: faina, zahar, unt, amidon, oua, portocale, praf de copt, lapte, smantana, zahar, ciocolata si portocala.
Ingrediente:
blat:
- 200 g faină albă
- 180 g zahăr
- 150 g unt
- 100 g amidon
- 3 ouă
- 2 portocale
- 1 plic praf de copt
cremă:
- 150 ml lapte
- 100 g smântână
- 50 g zahăr
- 40 g faină albă
- 1 ou
- 1 portocală
decor:
- 200 g ciocolată topită
- câteva feliuţe de portocală
Mod de preparare:
Tort de ciocolată cu portocale: Topeste untul la bain-marie, apoi amestecă-l bine cu zahărul. Pune ouăle şi zeama celor 2 portocale. Amestecă faina cu amidonul şi încorporează-le puţin câte puţin în compoziţia cu unt.
Adaugă praful de copt şi pune amestecul obţinut într-o formă de tort cu gaură în mijloc unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Pune compoziţia în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute. Intr-un vas, bate oul cu zahărul şi făina până când obţii un amestec omogen.
Apoi adaugă coaja rasă şi zeama strecurată de la o portocală, toarnă laptele, smântână şi amestecă cu telul.
Răstoarnă crema obţinută într-o cratiţă, pune-o pe aragaz la foc mic şi las-o să fiarbă, amestecând întruna ca să nu se prindă. Ia crema de pe foc şi amestecă în continuare până când se mai răceşte.
Topeşte ciocolata la bain-marie. După ce blatul s-a răcit, scoate-l din formă şi taie-l în jumătate transversal.
Intinde crema pe blatul de la bază şi acoperă cu cealăltă jumătate. Acoperă tortul cu glazura de ciocolată şi decorează cu feliuţe de portocală. Serveste-l rece.
Pofta buna!