Tort cu ciocolata si rom
PrinteazaTort cu ciocolata si rom din: oua, zahar, faina, cacao, rom, ciocolata menaj, lapte, cacao, rom.
Ingrediente pentru blat:
- 12 oua
- 12 linguri zahar
- 4 lingurite faina
- 50 g cacao
- 1 cescuta rom
- 50 g ciocolata menaj rasa
Ingrediente pentru crema:
- 200 ml lapte
- 400 g unt
- 10 linguri zahar
- 150 g cacao
- 1/2 cescuta rom
Mod de preparare:
Separi ouale, iar albusurile le bati spuma cu zaharul, apoi incorporezi pe rand cele 12 galbenusuri, cacaua, faina si ciocolata rasa.
Ai grija sa nu se lase compozitia! Coci blatul intr-o forma rotunda de aproximativ 3 kg.
Il pui in cuptorul incins, la foc mai iute cateva minute, pana creste aluatul, apoi reduci focul la mic si il tii circa 45 de minute, timp in care nu deschizi usa cuptorului. Lasi in forma pana se raceste.
Rastorni blatul, il tai in doua sau in trei foi, il stropesti cu rom, dupa gust si il umpli cu crema pregatita intre timp.
Pregatesti crema, fierbi laptele cu cacaua si zaharul timp de 15 minute, pana se ingroasa, amestecand continuu.
Lasi sa se raceasca, timp in care freci untul spuma, in care adaugi treptat crema racita si romul.
Imbraci tortul in crema, iar ciocolata o razi foarte fin pe toata suprafata tortului si pe marginea lui.
Ornezi tortul cu figurine din frisca făcute cu ajutorul posului si cu bucatele de ciocolata.
Tort cu ciocolata si rom
Pofta buna!