Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară

Printeaza

Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară din: faina, oua, granule de ciocolata, unt, sirop de artar, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara, cacao neagra, vin rosu, sare si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 250 g faină albă
  • 4 ouă
  • 50 g granule de ciocolată
  • 180 g unt
  • 180 ml sirop de arţar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură cacao neagră
  • 1 pahar vin roşu
  • sare

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, siropul de arţar, scorţişoara, cacaua neagră şi un praf de sare, apoi amestecă bine toate ingredientele.

Bate separat ouăle şi încorporează-le treptat în compoziţie.

Adaugă făina, zahărul vanilat, praful de copt, granulele de ciocolată şi, la sfârşit, vinul roşu. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu faină.

Coace 45 de minute la 180° C şi serveşte tortul după ce s-a răcit, pudrat cu zahăr.

 

Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.