Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
PrinteazaTort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară din: faina, oua, granule de ciocolata, unt, sirop de artar, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara, cacao neagra, vin rosu, sare si zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g faină albă
- 4 ouă
- 50 g granule de ciocolată
- 180 g unt
- 180 ml sirop de arţar
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură cacao neagră
- 1 pahar vin roşu
- sare
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune într-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, siropul de arţar, scorţişoara, cacaua neagră şi un praf de sare, apoi amestecă bine toate ingredientele.
Bate separat ouăle şi încorporează-le treptat în compoziţie.
Adaugă făina, zahărul vanilat, praful de copt, granulele de ciocolată şi, la sfârşit, vinul roşu. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Coace 45 de minute la 180° C şi serveşte tortul după ce s-a răcit, pudrat cu zahăr.
Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
Pofta buna!