Tort cu ciocolata si zahar ars
PrinteazaO reteta de tort cu ciocolata si zahar ars din: nuca de cocos, faina, albusuri, zahar, praf de copt, zahar vanilat, ulei, mascarpone, frisca, zahar faina si ciocolata.
blatul:
- 400 g nuca de cocos
- 200 g faina
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 10 linguri ulei
crema:
- 400 g mascarpone
- 100 g frisca
- 200 g zahar farin
- 200 g ciocolata
caramelul:
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Batem albuşurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm zahărul şi un plic de zahăr vanilat. Continuăm să batem până când se întăreşte spuma din nou. Presărăm făina amestecatăcu un plic de praf de copt şi cu nuca de cocos. Omogenizăm şi turnăm treptat şi uleiul.
Amestecăm prin răsturnare şi turnăm compoziţia în două forme de tort, egale ca dimensiuni, unse cu unt şi tapetate cu făină. Este de preferat să fie forme de tort cu fund detasabil. COacem 45 de minute la foc moderat. Dupa ce se raceste, taiem blatul in dou foi.
Rupem ciocolata bucatele si o incalzim pe baie de abur, atat cat sa fie moale, nu topita. O adaugam peste jumatate din cantitatea de mascarpone si amestecam. Restul de mascarpone il amestecam cu 200 g zahar farin si frisca.
Punem o foaie de blat, întindem crema cu ciocolată, acoperim cu a douafoaie şi adăugăm crema simplă de frişcă şi de mascarpone. Uniformizăm perfect crema şi păstrăm la rece până ce pregătim caramelul.
Topim zahărul pe foc mic. Scoatem tortul de la rece şi turnăm zahărul topit. Nivelăm cu lama unui cuţit lat. Ornăm cu fire de zahăr ars şi bucăţele de ciocolată. Păstrăm la rece.
Tort cu ciocolata si zahar ars
Pofta buna!