Tort de ciocolata cu zmeura si migdale
PrinteazaTort de ciocolata cu zmeura si migdale din: ciocolată neagră, clătite, pudră pralinată, zmeură decongelată, migdale, zahar, apa, mascarpone, zahăr pudră, cacao, zmeură.
- 100 g ciocolată neagră
- 10-12 clătite
- 30 g pudră pralinată
- 150 g zmeură decongelată
Ingrediente pentru pudra pralinată:
- 240 g migdale
- 160 g zahăr
- 15 ml apă
Ingrediente pentru crema albă:
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr pudră
Ingrediente pentru servit:
- cacao
- zmeură
Mod de preparare:
Se prepară întâi pudra pralinată, pentru care zahărul si apa se lasă să fiarbă şi, când se formeză un sirop gros, se pun migdalele. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce zahărul se caramelizează.
Se lasă să se răcească pe o suprafaţă neadezivă unsă cu puţin ulei si se mixează pentru a obţine pudra. Vor iesi 400 g care se păstrează în borcan, la rece.
Apoi, ciocolatâ-si o lingură de apă se pun la bain-marie, se adaugă pudra pralinată si clătitele fin tăiate. Se amestecă bine si apoi se pun fructele bine scurse.
Se pune amestecul într-o formăide copt cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la rece 30 de minute.
Se mixează mascarpone cu zahăr si se întinde în formă peste bază. Se nivelează si se lasă la rece pentru 2 ore. La servire se presară cu cacaua si se aduce la masa cu fructe deasupra.
Tort de ciocolata cu zmeura si migdale
Pofta buna!