Rețetă sănătoasă și naturală: o alternativă sănătoasă la băuturile carbogazoase, ideală pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr, dar să se bucure în continuare de o băutură tradițională românească. Această rețetă folosește îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de agave, pentru a obține o băutură cu un […]
Tort cu ciocolata si zmeura
PrinteazaTort cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, oua, unt, faina, zahar, frisca, zmeura, menta.
Ingrediente:
blat:
- 100 g ciocolată amăruie
- 3 ouă
- 75 g unt
- 50 g făină
- 50 g zahăr
crema de ciocolată:
- 200 g unt
- 75 g zahăr
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml apă
frişcă:
- 400 g frişcă
- 200 g zmeură
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Tort cu ciocolata si zmeura: Pentru blat, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi, după ce s-a răcorit, încorporezi untul şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, făina şi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.
Pentru crema de ciocolată, combini apa cu zahărul şi o ţii pe foc 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi mai fierbi alte 5 minute.
Dai deoparte şi o laşi la răcorit.
Freci untul spumă şi-l încorporezi în cremă. O întinzi peste blat şi dai tortul la rece cel puţin o oră. Baţi frişca până se întăreşte.
Zdrobeşti jumătate din cantitatea de zmeură şi treci piureul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele, îl amesteci cu frişca, pui în poş şi decorezi prăjitura.
Aşezi deasupra restul de zmeură şi frunze de mentă.
Pofta buna!
Borș de Rață cu Legume și Verdețuri
Rețeta Tradițională, plină de savoare și nutrienți, perfectă pentru o masă reconfortantă. Carnea de rață, cu gustul său bogat și textura sa suculentă, aduce o aromă intensă, iar combinația de legume și verdețuri proaspete face din acest borș o alegere ideală pentru prânz sau cină. Acest preparat nu […]