Tort de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de ciocolata, alune, zahar, ciocolata cu lapte, oua, unt, praf de copt, fulgi de ciocolata, arahide.

Ingrediente cremă:Tort de ciocolată

  • 300 g ciocolată neagră (50% cacao)
  • 450 g smântână dulce

Ingrediente blat:

  • 500 g alune de pădure prăjite
  • 200g zahăr
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 6 ouă
  • 1 pachet de unt
  • 1/2 linguriţă de praf de copt

Ingrediente decor:

  • fulgi de ciocolată sau alte decoraţiuni din ciocolată
  • 200 g arahide nesărate, prăjite

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180°C si se ung cu unt două forme rotunde de tort. Se tapetează cu hârtie de copt. Se prepară blatul. Se topesc ciocolata şi untul la bain-marie, într-un castron termo-rezistent.

Alunele de pădure se dau prin maşina de tocat pentru a se obţine pudra de alune. Se bat albuşurile spumă, într-un alt castron se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul. Se încorporează cu grijă ciocolata şi untul, albuşurile, pudra de alune şi praful de copt stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie.

Se toarnă 2/3 din compoziţie într-o formă, iar în cealaltă formă restul. Primul blat se coace aproximativ 35 de minute, iar cel mai mic, 25 de minute. După coacere se lasă la răcit, apoi se pot scoate din forme.

Pentru cremă, se topeşte ciocolata la bain-marie. Se amestecă cu smântână, se acoperă castronul şi se lasă la răcit pentru cel puţin două ore. Arahidele pentru decor se dau prin blender sau se pisează în mojar.

După ce foile de blat s-au răcit, se taie blatul mai mare pe orizontală, rezultând două foi mai subţiri. Fiecare foaie de blat se unge cu cremă, iar cu ce rămâne se îmbracă tortul. Ca decor, se presară arahide pisate pe tort, precum şi diverse alte ornamente de ciocolată

Tort de ciocolată

Tort de ciocolată

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.