Tort cu cirese, branza si caramel
PrinteazaTort cu cirese, branza si caramel din: ouă, zahăr, făină, brânză de vaci, praf de copt, fulgi de ciocolată, suc de cireşe, suc de lămâie, gelatină, frişcă, cireşe, plicuri Tort Gelee.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g făină
- 300 g brânză de vaci
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguri fulgi de ciocolată
- 1 plic praf de suc de cireşe
- 3 linguri suc de lămâie
- 8 foi gelatină
- 500 ml frişcă
- 1 kg cireşe
- 2 plicuri Tort Gelee
- 500 ml suc de cireşe
Mod de preaprare:
Se bat gălbenuşurile cu 2 linguri apă şi 100 g zahăr. Se adaugă albuşurile bătute, apoi făina amestecată cu praf de copt.
Se înglobează. Se coace într-o formă tapetată cu hârtie de copt, 20 min. în cuptorul încins la 200° C.
Se amestecă brânza cu 70 g zahăr, fulgi de ciocolată, praful de suc şi sucul de lămâie. Se înglobează gelatina dizolvată, apoi frişca bătută. Crema se aşază pe blat şi se lasă la frigider 3 ore.
Se aşază pe tort un strat gros de cireşe fără sâmburi şi se acoperă cu o glazură din gelatină, restul de zahăr şi suc de cireşe.
Se lasă să se întărească.
Tort cu cirese, branza si caramel
Pofta buna!