Tort de cirese cu branza
PrinteazaTort de cirese cu branza din: albusuri, sare, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, faina, adidon de porumb, fulgi de ciocolata, cirese, esenta de vanilie, branza, zahar, galbenusuri, frisca, ciocolata si jeleu.
- 4 albusuri
- 1 praf de sare
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 pliculet zahar vnailat
- 75 g faina
- 25 g amidon porumb
- 100 g fulgi de ciocolata
pentru umpltura:
- 350 g cirese fara samburi
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 600 g branza ricotta sau branza de vaci
- 250 g zahar
- 2 galbenusuri
pentru decor:
- 100 g cirese
- 150 ml frisca
- 50 g ciocolata rasa
- 2 pliculete jeleu rosu
Mod de preparare:
Pentru inceput, presari 100 g zahar peste 350 g cirese fara samburi si le lasi la scurs o ora.
Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Apoi bati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana devin cremoase si adaugi treptat faina cernuta cu amidonul.
Incorporezi usor albusurile batute spuma si fulgii de ciocolata.
Torni alautul intr-o forma cu pereti detasabili unsa si tapetata si coci in cuptorul preincalzit la 180C 30 de minute.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu esenţa de vamilie şi zahărul până obţii o cremă omogenă.
Apoi adaugi gălbenuşurile şi mixezi bine împreună.
După ce s-a răcit blatul îl tai în două şi îl poţi însiropa cu i sucul de la cireşe.
Aşezi prima felie de tort pe o tavă şi o ungi cu jumiătate din crema de brânză.
Pui cireşele şi acoperi uniform cu brânzai rămasă. Acoperi cu cel de-al doilea blat şi torni deasupra jeleul iroşu preparat în prealabil conform instrucţiunilor de pe pachet.
Ornezi tortul cu frişcă, cireşe şi fulgi de ciocolată şi-l dai la rece 3-4 ore.
Tort de cirese cu branza
Pofta buna!