Tort de cirese si ciocolata
PrinteazaTort de cirese si ciocolata din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, coajă de lămâie, lapte, cacao, sare, cireşe in Maraschino din conservă, frişcă, smântână dulce, ciocolată amăruie, praf întăritor de frişcă, ciocolată amăruie de bună calitate, unt de cacao.
- 3 ouă
- 180 g zahăr
- 80 g unt
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 80 ml lapte
- 40 g cacao
- sare
Pentru umplutură:
- 300-400 g cireşe in Maraschino din conservă
- 500 ml frişcă
- 100 ml smântână dulce
- 100 g ciocolată amăruie
- 1 plic praf întăritor de frişcă
Pentru decor:
- 150 g ciocolată amăruie de bună calitate
- 10 g unt de cacao
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu zahăr şi unt şi se înglobează treptat făina amestecată cu praf de copt şi cacao. Se înglobează coaja de lămâie, iar la final se încorporează şi albuşul bătut.
Se aşază compoziţia într-o formă de tort de cca 25-26 cm diametru, unsă cu unt şi pudrată cu făină. Se coace cca 40 min. la foc moale.
Se lasă să se scurgă cireşele. Blatul se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se taie pe 2 niveluri. Se rade ciocolata.
Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează ciocolata rasă. Se umple tortul cu frişcă şi cireşe. Se acoperă cu frişcă şi se ornează cu cireşe.
Se dă la frigider. într-o crăticioară se aşază ciocolata şi untul de cacao. Se transferă într-o baie de apă care se încălzeşte şi se lasă se topească ciocolata, amestecând.
Se scoate din bain-marie şi se amestecă până ce glazura este aproape rece. Se clăteşte cu apă rece o tavă de inox şi se şterge.
Se aplică pe ea ciocolata, cu spatula şi se lasă să se întărească (la temperatura camerei). Se desprind spirale cu racleta. Se lasă să se întărească şi se folosesc la decorarea tortului.
Tort de cirese si ciocolata
Pofta buna!