Tort cu cirese (delicios si usor de preparat)
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale, unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g ciocolată cu lapte
- 150 g migdale
- 100 g unt
- 100 g făină
- 1 pachet praf de copt
- 20 g cacao
Ingrediente umplutura:
- 400 g cireşe
- 300 ml zeamă de compot de cireşe
- 1 plic gelatină
- 100 g zahăr pudră
- 1 esenţă de vanilie
Ingrediente crema:
- 500 ml frişcă
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 50 g ciocolată cu lapte
Ingrediente décor:
- 30 g fulgi de migdale
- 50 g fulgi de ciocolată
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se topeşte ciocolata, se adaugă untul şi se mixează cu gălbenuşurile, făina, praful de copt, cacaua şi migdalele mărunţite.
Se combină albuşurile cu crema de gălbenuşuri şi se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 45 de minute, la foc mic.
Se lasă să se răcească în formă, se scobeşte în centru aproximativ 2 cm, departe de marginile blatului.
Se spală cireşele şi se păstrează 12 pentru decor. Se face un sirop din zeama de compot, 100 g zahar si esenta.
Se adauga ciresele, se mai lasa pe foc 5 minute impreuna cu gelatina. Se toarnain blat si se da la rece.
Se amestecă frişca cu zahărul vanilat, se adaugă ciocolata rasă şi firimiturile care au fost scoase de la blat.
Se toarnă peste cireşe şi se nivelează. Se aşază pe margine fulgi de migdale şi se decorează cu cireşe şi cu fulgi de ciocolată.
Se presară blatul cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Sa-ti mai zic ca vreau si eu o bucata 😛