Tort cu cireşe
PrinteazaTort de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon, praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca si ciocolata.
blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 40 g faina
- 40 g cacao
- 30 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de ulei
- margarina si faina (pentru tava de copt)
umplutura:
- 150 g smantana
- 150 g iaurt simplu
- 170 g zahar pudra
- 1 zahar vanilat
- 8 foi de gelatina
- 350 g cirese
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 5 linguri de brandy de cirese
- 150 g frisca
decor:
- 200 ml frisca
- 100 g bucatele de ciocolata
- cirese proaspete
Mod de preparare:
Ouăle cu zahărul şi vanilia se bat spumă. Se încorporează treptat făina, amestecată cu praful de copt, amidonul şi cacaua. La sfârşit, se adaugă uleiul. Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu margarină şi presărată cu făină, apoi se coace la foc mic. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.
Se amestecă iaurtul şi smântână, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se încorporează gelatina topită într-o parte a compoziţiei de iaurt, care se amestecă apoi şi cu cealaltă parte.
Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă cu frişca. Se amestecă jumătate din această compoziţie cu cireşele tăiate mărunt şi cu brandy de cireşe. Se pun compoziţiile peste aluat şi se lasă să se întărească. Se decorează cu frişcă, ciocolata si cirese.
Tort cu cireşe
Pofta buna!
Arata bine tortul!