Tort cu clatite si cacao

Printeaza

Tort cu clatite si cacao din: ciocolata neagra, frisca, clatite, zahar pudra, ciocolata neagra, mascarpone, esenta de vanilie, fructe, cacao.

Ingrediente:Tort_cu_clatite_si_cacao

pentru baza:

  • 80 g ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca
  • 50 g clatite
  • 40 g zahar pudra

pentru spuma:

  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 80 g ciocolata neagra
  • 20 g zahar pudra
  • sare

pentru crema alba:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie

pentru umplutura:

  • 200 g fructe rosii congelate

pentru decor:

  • cacao
  • fructe rosii

Mod de preparare:

Pentru stratul de bază, se topeşte ciocolata la bain-marie, se adaugă frişca şi zahărul, se amestecă şi se lasă la răcit, între timp, clătitele se taie cât mai mărunt sau chiar se rup între degete.

Odată ce amestecul cu ciocolată s-a răcit, se toarnă peste clătite.

Se toarnă într-un vas neadeziv (de preferat o tavă de copt cu pereţi detaşabili) şi se dă la rece.

Pentru spumă, se bat albuşurile cu un praf de sare şi, în momentul în care încep să se întărească, se pun 30 g zahăr în două reprize.

Se continuă baterea până la obţinerea unei spume ferme. Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă să se răcorească.

Gălbenuşurile se freacă bine cu restul de zahăr şi se amestecă cu ciocolata şi apoi cu spuma de albuş.

Pentru crema albă, se amestecă bine mascarpone cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Se aşază fructele scurse pe blatul de bază, se toarnă spuma de ciocolată şi se aşază ultimul strat de cremă albă.

Se dă la rece pentru 6 ore şi se aduce la masă cu cacaua cernută şi fructe.

Tort cu clatite si cacao

Tort_cu_clatite_si_cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.