Tort de clătite cu ciocolată
PrinteazaTort de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar, migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si frisca.
- 1 x clatite clasice
- ulei de floarea soarelui, pentru uns
- 100 g zahar
- 100 g migdale decojite
- 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
pentru sosul de ciocolata:
- 250 g ciocolata amaruite, tocata fin
- 50 g de unt
- 175 ml de lapte integral
- 125 ml de smantana pentru frisca
- 2 linguri de coniac sau de rom negru
- 50 g zahar
- frisca, pentru servit
Mod de preparare:
Pregăteşte clătitele. Unge o tavă cu ulei. Pune zahărul într-o cratiţă mică, adaugă 2-3 linguri de apă şi aşază totul pe foc mic, până când se dizolvă complet. Adu la punctul de fierbere şi lasă să clocotească până când siropul capătă culoarea caramelului.
Adaugă repede migdalele şi sarea în sirop. Lasă pe foc încă 30 de securde sau 1 minut, până când culoarea devins mai intensă şi migdalele s-au prăjit.
Toarnă siropul în tava unsă cu ulei şi lasă-l deoparte până se răceşte complet şi se întăreşte. Rupe amestecul obţinut (pralina) în bucăţi mari sau mărunţese-l puţin într-un robot de bucătărie.
Pentru sosul de ciocolată, pune loate ingredientele la bain mărie. Amestecă-le până se omogenizează, apoi lasă-le să se răcească la temperatura camerei.
Incinge cuptorul la l80°C/gaz 4. Aşază una din clătite pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 20cm şi unge-o cu 1 lingură din sosul de ciocolată. Presară bucăţele de pralină şi acoperă cu altă clătită.
Continuă astfel până când obţii un tort cu 12 straturi. Ultimul strat trebuie să fie tot o clătită.
Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pe raftul din mijloc timp de 20 de minute sau până se pătrunde. încălzeşte la foc mic sosul de ciocolată rămas, feliază tortul şi serveşte-l cu extra sos, bucăţele de pralină şi un bol mic cu frişcă alături.
Tort de clătite cu ciocolată
Pofta buna!
Am tot auzit de tort de clatite, insa nu am facut niciodata asa ceva