Tort de clătite cu ciuperci
PrinteazaTort de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci, ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e dafin, patrunjel, sare si piper.
- foi de clatite:
- 500 g faina
- 700 ml apa
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 varf de lingurita sare
umplutura:
- 1,5 kg ciuperci diverse proaspete
- 50 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa nucsoara
- 4-5 boabe de enibahar
- 2 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron ingredientele pentru aluatul de clătite şi bateţi-l bine cu un tel.
Incingeti o tigaie de clătite, adăugaţi 1 linguriţă ulei şi puneţi o ceşcuţă din aluatul de clătite. Rotiţi tigaia, astfel încât aluatul să se întindă pe toată suprafaţa.
Coaceţi 2-3 minute, după care întoarceţi clătita şi mai coaceti-o încă 1 -2 minute.
Procedaţi la fel până când terminati tot aluatul de clătite din castron.
Clătitele prăjite puneţi-le pe o farfurie întinsă, una peste alta, acoperiţi-le cu o altă farfurie sau cu un capac şi păstraţi-le la cald.
Pentru umplutură, tocaţi mărunt ceapa şi morcovul curăţate şi spălate, apoi căliţi-le într-o tigaie mare, în ulei.
După 3-4 minute adăugaţi ciupercile curăţate, spălate şi tocate mărunt. Puneţi peste ciuperci mirodeniile şi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute, după care puneţi pasta de tomate şi jumătate din legătura de pătrunjel.
Omogenizaţi bine, mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic şi întindeţi această compoziţie între foile de clătite. Ornaţi tortul de clătite cu feliuţe de ciuperci şi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Tort de clătite cu ciuperci
Pofta buna!