Tort de clatite cu spanac si branza
PrinteazaTort de clatite cu spanac si branza din: faina, lapte, oua, ulei, sare, spanac, ceapa verde, rosii, ardei gras, branza, ulei, marar, piper, unt.
pentru clatite:
- 250 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 2-3 linguri ulei
- sare
pentru umplutura:
- 1 kg spanac
- 1 legatura ceapa verde
- 2 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 300 g branza de oaie sau de capra
- 20 ml ulei
- 3 oua
- 1 legatura marar
- piper
- sare
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul pentru clatite: bati ouale cu un praf de sare si faina, apoi torni treptat laptele, ames- tecand pana obtii un aluat subtire, omogen.
Il lasi sa se odihneasca 20 de minute si coci clatite, in tigaia incinsa si unsa de fiecare data.
Cureti si speli spanacul, apoi il oparesti si il strecori.
Cureti ceapa, o tai rondele si o calesti cateva minute, in 2 linguri de ulei, impreu-na cu ardeiul gras.
Adaugi spanacul si cubulete de rosii. Lasi sa mai fiarba 5-6 minute.
Bati ouale impreuna cu 200 g branza rasa si le incorporezi in compozitia cu spanac impreuna cu mararul tocat, sare si piper dupa gust.
Ungi cu unt o forma pentru tort, de mari- mea clatitelor.
Asezi in straturi clatite si umplutura de spanac, iar deasupra presari restul de branza rasa.
Coci tortulaperitiv in cuptorul preincalzit, 35-40 de minute.
Ornezi tortul cu rosii si marar.
Tort de clatite cu spanac si branza
Pofta buna!