Tort de clatite cu topping de ciocolata
PrinteazaTort de clatite cu topping de ciocolata din: faina, oua, lapte dulce, apa minerala, unt, cacao, zahar vanilat, sare, ulei, gem, zahar, amidon alimentar, baton de vanilie, margarina, rom, zeama de la o lamaie.
- 150 g faina
- 3 oua
- 150 ml lapte dulce
- 100 ml apa minerala
- 30 g unt topit
- 2 linguri cacao
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 praf de sare
- ulei pentru prajit
- 200 g gem
Pentru umplutura:
- 300 ml lapte
- 100 g zahar
- 3 galbenusuri
- 15 g amidon alimentar
- 1/2 baton de vanilie
- 25 g matgarina
Pentru toppingul de ciocolata:
- 50 ml lapte dulce
- 2 linguri unt topit
- 1 lingura faina
- 2 linguri pudra de cacao
- 1 lingura rom
Pentru glazura alba:
- 100 g zahar
- 1 albus
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Pentru clatite, amesteci bine toate ingredientele pana cand obtii un aluat ornogen. Lasi la rece circa 30 de minute.
Mai adaugi apa minerala pentru a-l subtia la consistenta potrivita si prajesti, pe rand, clatitele.
Separat, fierbi laptele impreuna cu batonul de vanilie si cu zaharul.
Intr-o alta craticioara, fieci galbenusurile cu amidonul si torni peste ele laptele fierbinte, in fir subtire, ames-tecand permanent.
Lasi compozipa la fiert, la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.Iei crema de pe foc, incorporezi margarina si lasi sa se raceasca complet.
Pentru toppingul de ciocolata, amesteci toate ingredientele, le fierbi, la foc mic, pana se ingroasa, apoi le lasi sa se raceasca.
Pentru glazura alba, bati energic albusul, adaugi treptat zaharul si, din cand in cand, zeama de lamaie, pana se obtine o compozitie omogena.
Ungi foile de clatite cu gem, apoi cu crema de vanilie, le asezi una peste cealalta sub forma de tort si decorezi cu topping de ciocolata si cu glazura alba.
Tort de clatite cu topping de ciocolata
Pofta buna!