Tort de clatite

Printeaza

Tort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare, ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si amidon.

 

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 100 ml apa minerala
  • 300 ml lapte
  • sare

pentru umplutura:

  • 1 ceapa
  • 6-7 ciuperci
  • 50 g slaninuta
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 lingura cu unt
  • 50 ml smanana de gatit
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita cu amidon

 

Mod de preparare:

Prepară mai întâi clătitele: amestecă laptele cu făina cât să nu rămână cocoloaşe, adaugă apa minerală, oul şi un praf de sare.

Incinge o tigaie, unge-o cu ulei, toarnă aluat cu un polonic. Când se ia uşor (durează un minut), întoarce şi prăjeşte pe partea cealaltă. Ies vreo 12 clătite din cantitatea asta.

Urmează umplutura: toacă mărunt ceapa, ciupercile şi slăninuţa şi pune-le, împreună cu un praf de sare, într-o tigaie de teflon încinsă.

Lasă pe foc, amestecând continuu, până ce scade apa lăsată de ciuperci. Condimentează după gust cu piper negru proaspăt măcinat.

Sosul se prepară rapid: pune untul la încins, adaugă smântână şi parmezanul. Amestecă, apoi adaugă amidonul.

Dacă ţi se pare că e prea gros, adaugă un pic de lapte.

Montează tortul. Pentru că ai 12 clătite, e mai bine să faci două, sunt mai arătoase pe masă.

Aşadar, o foaie de clătită, un pic de umplutură, sos… şi tot aşa până ce se termină cu foile de clătită.

Serveşte cu foi de radicchio ca decor. Tortul e bun cald, dar si rece.

 

Tort de clatite

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.