Tort de clatite
PrinteazaTort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare, ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si amidon.
Ingrediente:
- 150 g faina
- 1 ou
- 100 ml apa minerala
- 300 ml lapte
- sare
pentru umplutura:
- 1 ceapa
- 6-7 ciuperci
- 50 g slaninuta
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 lingura cu unt
- 50 ml smanana de gatit
- 50 g parmezan ras
- 1 lingurita cu amidon
Mod de preparare:
Prepară mai întâi clătitele: amestecă laptele cu făina cât să nu rămână cocoloaşe, adaugă apa minerală, oul şi un praf de sare.
Incinge o tigaie, unge-o cu ulei, toarnă aluat cu un polonic. Când se ia uşor (durează un minut), întoarce şi prăjeşte pe partea cealaltă. Ies vreo 12 clătite din cantitatea asta.
Urmează umplutura: toacă mărunt ceapa, ciupercile şi slăninuţa şi pune-le, împreună cu un praf de sare, într-o tigaie de teflon încinsă.
Lasă pe foc, amestecând continuu, până ce scade apa lăsată de ciuperci. Condimentează după gust cu piper negru proaspăt măcinat.
Sosul se prepară rapid: pune untul la încins, adaugă smântână şi parmezanul. Amestecă, apoi adaugă amidonul.
Dacă ţi se pare că e prea gros, adaugă un pic de lapte.
Montează tortul. Pentru că ai 12 clătite, e mai bine să faci două, sunt mai arătoase pe masă.
Aşadar, o foaie de clătită, un pic de umplutură, sos… şi tot aşa până ce se termină cu foile de clătită.
Serveşte cu foi de radicchio ca decor. Tortul e bun cald, dar si rece.
Tort de clatite
Pofta buna!