Tort de cocos cu lamaie
PrinteazaTort de cocos cu lamaie din: zahăr, unt, oua, amidon, faina, cacao, zahar vanilinat, lamai, frişcă lichidă, nucă de cocos.
- 140 g zahăr plus o lingură
- 10 g unt
- 4 ouă
- 40 g amidon
- 40 g făină
- 20 g cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 2 ouă
- 250 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 2 lămâi
- 50 g făină
- 500 ml frişcă lichidă
Ingrediente pentru servit:
- nucă de cocos răzuită
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până ce se albesc, apoi se adaugă făina, amidonul si cacaua.
Separat, se bat albuşurile adăugând lingura cu zahăr la jumătatea formării spumei.
Se adaugă peste crema cu gălbenuşuri, se toarnă în forma unsă cu unt si se coace 25 de minute. Se lasă apoi la răcit.
Pentru cremă, ouăle, cele două tipuri de zahăr, făina şi coaja rasă de la cele două lămâi se amestecă până ce se albesc.
Se presează lămâile de suc, se toarnă sucul într-un pahar gradat şi se adaugă apă să se obţină 250 ml lichid.
Acesta se adaugă peste crema de ouă si se pune pe foc până se îngroaşă.
Se lasă la răcit si apoi i se adaugă frişca bătută.
Blatul tăiat în câte foi se doreşte se reasază pe platoul de servire cu 3/4 din cantitatea de cremă între foi, se acoperă cu restul cremei şi se presară cu fulgi de nucă de cocos.
Tort de cocos cu lamaie
Pofta buna!