Tort colorat de inghetata

Printeaza

Tort colorat de inghetata din: oua, zahar, smantana, nuci, cacao, zmeura, piersici, esenta de migdale budinca de capsuni, budinca de vanilie, lapte, frisca, zmeura, piersica, zahar pudra.

 

Ingrediente:Tort colorat de inghetata

  • 6 ouă
  • 350 g zahăr
  • 800 g smântână
  • 100 g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 300 g zmeură
  • 3-4 piersici foarte coapte
  • 1 lin­guriţă esenţă migdale
  • 1 plic praf de budincă de căpşuni
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 2 linguri lapte

Ingrediente decor:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 1 mână de zmeură
  • 1 piersică
  • 1 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Caramelizezi 50 g zahăr, stingi cu 150 ml apă şi laşi să fiarbă până obţii un sirop legat, iar zahărul s-a topit, lei de pe foc şi adaugi cacaua şi 2 gălbenuşuri ames­tecând continuu ca să nu se taie compoziţia.

O torni cât e caldă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi după ce s-a răcit o dai la congela­tor. în acest timp baţi smântână cu 150 g zahăr până obţii frişca în care adaugi cele 4 gălbe­nuşuri rămase.

Baţi spumă toate albuşurile cu cele 150 g zahăr rămase şi le adaugi în frişca ameste­cată cu gălbenuşurile. împărţi apoi compoziţia obţinută din albuşuri şi frişcă în 3 părţi .

Pentru a obţine culoarea roz, adaugi zmeura pasată, praful de budincă de căpşuni dizolvat într-o lingură de lapte, zahăr dacă ţi se pare prea acrişoară, şi torni crema roz obţinută peste ciocolata din forma de tort. Dai îngheţata la congela­tor până pregăteşti următoarea cremă.

 

 

 

Compoziţia cu frişcă şi albuşuri pui nucile prăjite şi tăiate mărunt,esenţa de migdale, amesteci şi torni compoziţia obţinută în tavă, peste compoziţia de zmeură . Dai îngheţata la congelator.

Compoziţia de frişcă pentru a obţine culoarea galbenă, pui piersicile decojite şi pasate, zahăr dacă mai e nevoie, praful de budincă de vanilie dizolvat în lingura de lapte şi torni compoziţia rămasă în forma de tort.

Dai tortul la congelator pentru 3 ore. Când e gata, scoţi tortul din formă, îi scoţi hârtia de copt, îl aşezi pe un platou, îl decorezi cu felii de piersică, zmeură şi frişca bătută şi pudrezi fructele cu zahăr .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.