Tort cu corcoduşe
PrinteazaTort cu corcoduşe din: faina, smantana, miere, sare, vanilie, corcoduse, migdale, miere, alcool de corcoduse, albusuri, sare.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g faină
- 80 g smântână fermentată
- 2 linguri miere lichidă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 linguriţă vanilie
- 100 g unt rece
Pentru topping şi grătar:
- 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi
- 70 g migdale măcinate (fără coajă)
- 100 g miere lichidă
- 1-2 linguri alcool de corcoduşe
- 3 albuşuri
- 1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Tort cu corcoduşe: Puneţi toate ingredientele pentru aluat într-un castron şi frământaţi-le cu robotul de bucătărie.
Formaţi o sferă din aluat, înveliţi-l cu folie alimentară şi aşezaţi-l o oră la frigider.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Frământaţi aluatul încă puţin, întindeţi-l pe o suprafaţă de lucru presărată, în prealabil, cu făină şi aşezaţi-l într-o formă de plăcintă sau sufleu (0,26 cm), unsă mai întâi cu grăsime.
Formaţi o margine de 1 cm. inţepaţi blatul de mai multe ori cu o furculiţă, apoi coaceţi-l 20-25 de minute.
Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l puţin să se răcească. Potriviţi cuptorul la 225°C. Scurgeţi corcoduşele.
Amestecaţi migdalele măcinate cu 70 g miere şi alcoolul de corcoduşe. Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi sarea şi restul de miere.
Incorporaţi jumătate din spuma de ou cu amestecul cu miere şi migdale, întindeţi amestecul rezultat peste blatul din formă şi presăraţi fructele.
Puneţi restul albuşului spumă într-un dispozitiv de şpriţat şi şpriţaţi-o pe fructe, în formă de grătar.
Daţi tortul din nou la cuptor 15-20 de minute, până când bezeaua de deasupra capătă o culoare aurie.
Pofta buna!