Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca

Printeaza

Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca din: miez de nucă măcinat, mirodenii pentru turtă dulce (cuişoare, ghimbir, cardamom etc.), coaja rasă de la o portocală, unt, zahar, zahăr vanilinat, sare, oua, faina, praf de copt, smantana, glazură albă şi neagră, fulgi de migdale.

Tort_de_Craciun_cu_aroma_de_portocale_si_nuca

Ingrediente:

  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 1 linguriţă mirodenii pentru turtă dulce (cuişoare, ghimbir, cardamom etc.)
  • coaja rasă de la o portocală
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • sare
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml smântână
  • câte 100 g glazură albă şi neagră
  • 2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Prăjiţi miezul de nucă fără adaos de grăsime, până începe să capete aro­mă.

Luaţi-l imediat din tigaie şi lăsaţi-l să se răcească.

Amestecaţi-l cu miro­deniile de turtă dulce şi coaja de porto­cală. 2 Amestecaţi untul, zahărul, zahă­rul vanilinat şi sarea, apoi încorporaţi ouăle. Adăugaţi făina, praful de copt, miezul de nucă şi smântână.

Turnaţi aluatul într-o formă înaltă (0 24 cm) presărată cu pesmet. Coaceţi-l 50 – 60 de minute.

După 40 de minute, acoperiţi-l, eventu­al, cu folie de aliminiu.

Lăsaţi prăjitura să se răcească, apoi scoateţi-o din for­mă.

Tocaţi glazura separat, topiţi-o lla baie de aburi, apoi ornaţi prăjitura cu ea. La final, presăraţi-o cu fulgii de mig­dale.

Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca

Tort_de_Craciun_cu_aroma_de_portocale_si_nuca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.