Tort Crant
PrinteazaTort Crant din: oua, zahar pudra, zahar, miere, margarina sau unt, lamaie, fulgi de migdale, ciocolata, nuci, faina, amidon, praf de copt, visinata, gelatina, frisca.
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 60 g zahăr
- 1 lingură miere
- 150 g margarină sau unt
- 1 lămâie (zeama şi coaja)
- 100 g fulgi de migdale
- 50 g ciocolată
- 150 g nuci măcinate
- 100 g făină
- 30 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri vişinată
- 10 g gelatină
- 500 ml frişcă
Mod de preparare:
Fierbi mierea cu 30 g de zahăr, cu 3 linguri de frişcă, 20 g margarină, coaja de lămâie şi cu fulgi de migdale.
Intinzi 1/2 din cantitate pe hârtie de copt şi o dai timp de 10 minute la cuptor.
Cuptorul trebuie încins la 175 grade Celsius. Tai compoziţia în 8 bucăţi, cât este caldă.
Laşi restul să se răcească, apoi zdrobeşti.
Separat, baţi restul de margarină cu zahăr, gălbenuşuri, ciocolată, nuci, făină, amidon şi praf de copt. Adaugi albuşurile bătute.
Coci aluatul timp de 50 de minute în forma unsă. Laşi blatul să se răcească şi îl tai pe 3 nivele.
Baţi frişca. Inglobezi vişinata şi gelatina dizolvată. Amesteci 1/2 din cantitatea de cranţ şi ungi primele 2 nivele de blat.
Pui deoparte 3 linguri de frişcă. Acoperi tortul şi îl dai timp de 2 ore la rece.
Decorezi tortul cu cranţ, frişcă şi migdale.
Tort Crant
Pofta buna!