Tort cu crema de afine si portocale din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, branza dulce, smantana, zahar pudra, portocale, gelatina, dulceata de afine, ciocolata amaruie, frisca, bomboane.
Ingrediente blat:
8 oua
câte 8 linguri zahăr şi făină
esenţă de vanilie
1 praf de sare
Ingrediente pentu crema 1:
30 g brânză dulce
30 ml smântână
20 g zahăr pudră
2 portocale
1 plic gelatină
Ingrediente penru crema 2:
30 g brânză dulce
30 ml smântână
6 linguri dulceaţă de afine
1 plic (10 g) gelatină
Ingrediente penru sirop:
20 ml apă
200 g zahar
esenţă
Ingrediente pentru decor:
10 g ciocolată amaruie
frişcă
bomboane divers colorate
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zaharul.
Incorporezi treptat gălbenuşirile bătute, esenţa şi faina cernută. Coci blatul circa 30 de minute, la foc mediu, în forma tapetată cu hârtie de copt.
Pentru sirop, fierbi apa şi zahărul, stingi focul şi pui esenţa.
Pentru crema 1, tai în cubuleţe partea colorată a cojilor de portocale şi le fierbi la foc mic, 15 minute, în sucul portocalelor amestecat cu 100 g zahăr pudră. Păstrezi 2 linguri pentru decor.
Mixezi smântână cu restul zahărului, cu brânza şi coaja de portocală rece.
Incorporezi în cremă gelatina călduţă, preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Pentru crema 2, procedezi ca la prima cremă, dar în loc de coaja de portocală pui dulceaţa de afine.
Tai blatul rece în trei foi orizontale. Montezi tortul în forma în care ai copt blatul.
Aşezi un blat în formă, îl însiropezi, întinzi crema cu afine, din nou blat însiropat, crema de portocale şi acoperi cu blat.
Presezi uşor pe toată suprafaţa şi păstrezi tortul la rece 2 ore.
Il îmbraci cu ciocolata topită şi decorezi cu frişcă şi bomboane.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.