Tort cu crema alba şi cremă de ciocolata

Printeaza

Tort cu crema alba si crema de ciocolata din: unt, biscuiti cu ciocolata, crema mascarpone, oua, zahar tos, esenta de migdale, lichior de cafea, ciocolata cu lapte si frisca.

Ingrediente:

  • 60 g unt
  • 200 biscuiti cu ciocolata, zdrobiti
  • 550 g crema mascarpone sau branza de vaci proaspata
  • 4 oua
  • 125 g zahar tos
  • esenta de migdale sau extract de cafea
  • 2 linguri lichior de migdale (Amaretto)
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/170 C şi pune un vas aproape plin cu apă cât mai aproape de baza cup­torului.

Topeşte untul, adaugă biscuiţii; amesteca până când aceştia se topesc. Toarnă intr-o formă rotundă, tapetată cu hârtie, şi presează într-un strat, uniform. Dă la rece timp de 30 de minute.

Amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, esenţa şi alcoolul, până când obţii o pastă omogenă. Toarnă crema în formă şi nivelează suprafaţa.

Dă la cuptor timp de 1 oră – 1-1/2 ore, cu uşa cuptorului deschisă. Lasă să se răcească şi apoi dă la rece timp de 4 ore sau până a doua zi.

Intr-un vas la bain-marie, pune frişca şi ciocolata ruptă bucăţi; amestecă până se omogenizează. Toarnă crema răcorită în formă, peste crema de brânză de vaci.

Dă la rece timp de minim 30 de minute sau pâna in momentul servirii.

Tort cu crema alba şi cremă de ciocolata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.