Tort cu crema de branza si dulceata
PrinteazaTort cu cremă de brânză si dulceaţă: branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, piscoturi, dulceata, unt, foi de gelatina.
- 1 kg brânză dulce
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 pachet pişcoturi
- 1 borcan dulceaţă
- 3 linguri unt
- 10 foi de gelatină
Mod de preparare:
Forma mare de tort o căptuşeşti cu o folie alimentară, apoi cu pişcoturi. Intr-un bol amesteci brânza cu zahărul, zahărul vanilat şi untul topit.
Răstorni compoziţia obţinută peste pişcoturi, nivelezi suprafaţa, apoi laşi la frigider 1 oră.
Pentru glazură, hidratezi gelatina în apă rece, timp de 3-4 minute, apoi o amesteci cu dulceaţa încălzită pe foc mic.
Răstorni glazura peste brânză şi laşi tortul la frigider până a doua zi, când îl scoţi pe un platou şi-l serveşti.
Dacă foloseşti gem sau dulceaţă cu fructe mai mari, acestea trebuie în primul rând pasate, apoi încălzită dulceaţa şi amestecată cu gelatina.
Pofta buna!