Gimlet Cocktail din: suc si coaja de lime, zahar, gin, suc de lime, menta. Un cocktail cu gin si aroma de lamaie, usor de pregatit, delicios si potrivit pentru o seara cu prietenii. Ingrediente sirop de lime: sucul si coaja de la 2 lime 75 gr zahar Ingrediente cocktail: 50 ml gin 25 ml […]
Tort cu crema de branza si dulceata
PrinteazaTort cu crema de branza si dulceata: branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, piscoturi, dulceata, unt, foi de gelatina.
Ingrediente:
- 1 kg brânză dulce
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 pachet pişcoturi
- 1 borcan dulceaţă
- 3 linguri unt
- 10 foi de gelatină
Mod de preparare:
Tort cu crema de branza si dulceata: Forma mare de tort o căptuşeşti cu o folie alimentară, apoi cu pişcoturi. Intr-un bol amesteci brânza cu zahărul, zahărul vanilat şi untul topit.
Răstorni compoziţia obţinută peste pişcoturi, nivelezi suprafaţa, apoi laşi la frigider 1 oră.
Pentru glazură, hidratezi gelatina în apă rece, timp de 3-4 minute, apoi o amesteci cu dulceaţa încălzită pe foc mic.
Răstorni glazura peste brânză şi laşi tortul la frigider până a doua zi, când îl scoţi pe un platou şi-l serveşti.
Dacă foloseşti gem sau dulceaţă cu fructe mai mari, acestea trebuie în primul rând pasate, apoi încălzită dulceaţa şi amestecată cu gelatina.
Pofta buna!
Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 2 ouă 100 zahăr 400 g iaurt gras 200 g griș 200 g mălai 200 g făină 1 linguriță bicarbonat 2 g sare Mod de preparare: Freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, […]