Tort cu crema de branza si dulceata

Printeaza

Tort cu crema de branza si dulceata: branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, piscoturi, dulceata, unt, foi de gelatina.

Ingrediente:

  • 1 kg brânză dulce
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 pachet pişcoturi
  • 1 borcan dulceaţă
  • 3 linguri unt
  • 10 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Tort cu crema de branza si dulceata: Forma mare de tort o căptuşeşti cu o folie alimen­tară, apoi cu pişcoturi. Intr-un bol amesteci brân­za cu zahărul, zahărul vanilat şi untul topit.

Răstorni compoziţia obţinută peste pişcoturi, nivelezi suprafaţa, apoi laşi la frigider 1 oră.

Pentru glazură, hidratezi gelatina în apă rece, timp de 3-4 minu­te, apoi o amesteci cu dulceaţa încălzită pe foc mic.

Răstorni glazu­ra peste brânză şi laşi tortul la frigider până a doua zi, când îl scoţi pe un platou şi-l serveşti.

Dacă foloseşti gem sau dulceaţă cu fructe mai mari, acestea trebuie în pri­mul rând pasate, apoi încălzită dulceaţa şi ameste­cată cu gelatina.

 

Pofta buna!

 

 

Gimlet Cocktail

Gimlet Cocktail din: suc si coaja de lime, zahar, gin, suc de lime, menta. Un cocktail cu gin si aroma de lamaie, usor de pregatit, delicios si potrivit pentru o seara cu prietenii.   Ingrediente sirop de lime: sucul si coaja de la 2 lime 75 gr zahar Ingrediente cocktail: 50 ml gin 25 ml […]

Alivancă moldovenească

Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare.   Ingrediente: 2 ouă 100 zahăr 400 g iaurt gras 200 g griș 200 g mălai 200 g făină 1 linguriță bicarbonat 2 g sare     Mod de preparare: Freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.