Tort cu crema de cacao si glazura de zahar

Printeaza

Tort cu crema de cacao si glazura de zahar din: oua, zahar, faina, sare, ulei, margarină, cacao.

Tort_cu_crema_de_cacao_si_glazura_de_zahar

Ingredinte:

  • 9 ouă
  • câte 9 lin­guri zahăr şi făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei pentru tavă

Pentru cremă:

  • 9 ouă
  • 650 g zahăr
  • 4 pachete margarină
  • 4 linguri cacao

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru foi, baţi albuşurile cu sarea, până se întă­resc, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continua­re.

Incorporezi gălbenu­şurile si făina amestecată cu praful de copt. Impărţi compoziţia în 6 părţi egale.

Ungi cu ulei o tavă de 20×30 cm, o tapetezi cu hârtie de copt şi întinzi uni­form aluatul pentru o foaie.

Coci aluatul 15 minute, la foc mic spre mediu, după care scoţi cu grijă foaia.

Procedezi la fel şi cu restul de 5 foi, pe care apoi le laşi să se răcească.

Pentru cremă, baţi albu­şurile spumă, adaugi za­hărul treptat şi baţi până obţii o bezea tare. încor­porezi gălbenuşurile şi pui vasul la bain-marie.

Baţi încontinuu, timp de aproa­pe 1 oră, până când crema devine consistentă, lei va­sul de pe foc şi laşi crema să se răcească.

Freci mar­garina spumă, apoi adaugi lingură cu lingură crema şi praful de cacao.

Aşezi în tavă o foaie, o ungi cu cremă şi continui astfel până termini toate foile şi crema, acoperind şi marginile cu cremă.

Pentru glazură, caramelizezi zahărul, îl torni cât mai uniform şi, cu un cuţit înmuiat în margarină, faci linii pe care vei tăia în felii tortul. Păstrezi tortul la rece până a doua zi.

Tort cu crema de cacao si glazura de zahar

Tort_cu_crema_de_cacao_si_glazura_de_zahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.