Tort cu crema de cacao si glazura de zahar
PrinteazaTort cu crema de cacao si glazura de zahar din: oua, zahar, faina, sare, ulei, margarină, cacao.
Ingredinte:
- 9 ouă
- câte 9 linguri zahăr şi făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei pentru tavă
Pentru cremă:
- 9 ouă
- 650 g zahăr
- 4 pachete margarină
- 4 linguri cacao
Pentru glazură:
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru foi, baţi albuşurile cu sarea, până se întăresc, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare.
Incorporezi gălbenuşurile si făina amestecată cu praful de copt. Impărţi compoziţia în 6 părţi egale.
Ungi cu ulei o tavă de 20×30 cm, o tapetezi cu hârtie de copt şi întinzi uniform aluatul pentru o foaie.
Coci aluatul 15 minute, la foc mic spre mediu, după care scoţi cu grijă foaia.
Procedezi la fel şi cu restul de 5 foi, pe care apoi le laşi să se răcească.
Pentru cremă, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul treptat şi baţi până obţii o bezea tare. încorporezi gălbenuşurile şi pui vasul la bain-marie.
Baţi încontinuu, timp de aproape 1 oră, până când crema devine consistentă, lei vasul de pe foc şi laşi crema să se răcească.
Freci margarina spumă, apoi adaugi lingură cu lingură crema şi praful de cacao.
Aşezi în tavă o foaie, o ungi cu cremă şi continui astfel până termini toate foile şi crema, acoperind şi marginile cu cremă.
Pentru glazură, caramelizezi zahărul, îl torni cât mai uniform şi, cu un cuţit înmuiat în margarină, faci linii pe care vei tăia în felii tortul. Păstrezi tortul la rece până a doua zi.
Tort cu crema de cacao si glazura de zahar
Pofta buna!