Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas
PrinteazaTort cu crema de cappuccino si compot de ananas din: oua, zeama de lamaie, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, cappuccino cu ciocolată, zeamă de la compotul de ananas ori de pierşici, frişcă, pudră de cacao, drajeuri colorate.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă, sirop şi decor:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 2 plicuri cappuccino cu ciocolată
- 150 ml zeamă de la compotul de ananas ori de pierşici
- 250 g frişcă
- 2 linguri pudră de cacao
- drajeuri colorate
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi zeama de lămâie.
Adaugi zahărul şi baţi în continuare până se întăreşte bezeaua. încorporezi pe rând gălbenuşurile, apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi pudra de cacao.
După fiecare ingredient, amesteci uşor, de jos în sus, cu o spatula de lemn.
Coci blatul 40 de minute, la foc mediu, în formg rotundă, de 26 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.
Pentru cremă, mixezi pe baie de abur gălbenuşurile cu zahărul, iar după ce se îngroaşă, laşi să se răcească.
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu praful de cappuccino.
Tai blatul rece în două foi orizontale.
Aşezi un blat pe platou, îl stropeşti cu zeamă de compot şi întinzi 1/2 din cremă.
Suprapui blatul rămas, îl însiropezi şi îmbraci tortul în frişcă.
Decorezi după imaginaţie, folosind drajeuri şi pudră de cacao presărată prin orificiile unui şablon de carton.
Il consumi rece, după 3 ore.
Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas
Pofta buna!