Tort cu crema caramel si bezea
PrinteazaO reteta de tort cu crema caramel si bezea din: frisca, cafea, albusuri, zahar tos, nuci, faina, sare, unt si esenta de vanilie.
- 500 g frisca
- 100 ml cafea
pentru blat:
- 6 albusuri
- 150 g zahar tos
- 250 g nuci macinate fin
- 4 linguri cu faina
- sare
pentru crema caramel:
- 2 oua + 6 galbenusuri
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 100 g nuci zdrobite
pentru bezele:
- 2 albusuri
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu un praf de sare. Când s-au întărit, pune zahărul, apoi nuca şi faina cernută. Amestecă puţin pentru a nu scoatea aerul din spumă. Toarnă blatul într-o formă de copt tapetată ci hârtie şi lasă în cuptorul încins până se rumeneşte.
Pentru bezele, bate albuşurile spumă, adaugă zahărul pudră, iar la final, esenţă de vanilie. Pune ccmpoziţia într-un cornet de hârtie şi formează bezele pe taiva tapetată cu hârtie de ccpt. Dă la cuptor o oră, la fo; mic. Opreşte focul şi lasă să se răcorească în cuptor.
Pentru cremă, topeşte 100 g de zahăr la foc mic. După ce s-a caramelizat zahărul, pune untul şi lasă să se topească. Adaugă gălbenuşurile şi ouăle întregi bătute cu restul de zahăr şi amestecă, la de pe foc după ce crema s-a întărit uşor.
După ce s-a răcorit, pune nucile. Aşază blatul pe un platou, însiropează cu câteva linguri de cafea solubilă mai diluată, acoperă cu cremă de caramel şi apoi cu frişcă proaspătă. Decorează tortul cu bezele, chou-uri şi fulgi de ciocolată. Dă la rece până în momentul servirii.
Tort cu crema caramel si bezea
Pofta buna!
A fost bun tortul? Ca arata bine din poza :0