Tort cu crema de caramel si cocos

Printeaza

Tort cu crema de caramel si cocos din: oua, zahar, faina, cacao, parf de copt, lapte, zahar, budincă cu gust de caramel, margarină, pişcoturi, bomboane sau jeleuri,  fulgi de cio­colată sau nucă de cocos.

 

Ingrediente pentru blaturi:

  • 10 ouă
  • câte 10 linguri zahăr şi făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă şi decor:

  • 500 ml lapte
  • 7 lin­guri zahăr
  • 1 plic budincă cu gust de caramel
  • 300 g margarină
  • 14 pişcoturi
  • bomboane sau jeleuri
  • 50 g fulgi de cio­colată sau nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru blatul alb, baţi albuşurile cu un praf de sare şi 5 linguri cu zahăr. în spuma tare obţinută, ada­ugi treptat 5 gălbenuşuri şi 1/2 din praful de copt cernut împreună cu 5 linguri făină.

Amesteci cu grijă, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul la foc mediu, 1/2 oră. Procedezi la fel pentru al doilea blat, adăugând praful de cacao împreună cu făina.

Pentru cremă, fierbi 400 ml lapte.

Amesteci 100 ml lapte, zahăr şi praful de budincă şi torni în vasul cu lapte, amestecând ener­gic.

Freci spumă margari­na şi încorporezi lingură cu lingură budinca răcită.

Aşezi pe o tavă blatul maro, îl ungi cu cremă, pui blatul galben şi îmbraci tortul în crema rămasă.

Decorezi după imaginaţie.

 

Tort cu crema de caramel si cocos

Tort_cu_crema_de_caramel_si_cocos

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.