Tort cu crema de caramel si cocos
PrinteazaTort cu crema de caramel si cocos din: oua, zahar, faina, cacao, parf de copt, lapte, zahar, budincă cu gust de caramel, margarină, pişcoturi, bomboane sau jeleuri, fulgi de ciocolată sau nucă de cocos.
Ingrediente pentru blaturi:
- 10 ouă
- câte 10 linguri zahăr şi făină
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă şi decor:
- 500 ml lapte
- 7 linguri zahăr
- 1 plic budincă cu gust de caramel
- 300 g margarină
- 14 pişcoturi
- bomboane sau jeleuri
- 50 g fulgi de ciocolată sau nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru blatul alb, baţi albuşurile cu un praf de sare şi 5 linguri cu zahăr. în spuma tare obţinută, adaugi treptat 5 gălbenuşuri şi 1/2 din praful de copt cernut împreună cu 5 linguri făină.
Amesteci cu grijă, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul la foc mediu, 1/2 oră. Procedezi la fel pentru al doilea blat, adăugând praful de cacao împreună cu făina.
Pentru cremă, fierbi 400 ml lapte.
Amesteci 100 ml lapte, zahăr şi praful de budincă şi torni în vasul cu lapte, amestecând energic.
Freci spumă margarina şi încorporezi lingură cu lingură budinca răcită.
Aşezi pe o tavă blatul maro, îl ungi cu cremă, pui blatul galben şi îmbraci tortul în crema rămasă.
Decorezi după imaginaţie.
Tort cu crema de caramel si cocos
Pofta buna!