Tort cu crema de caramel
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu crema de caramel, oua, zahar, faina, cacao, nuca, lapte, amidon, frisca, gelatina, esenta de migdale.
Poate te intereseaza si:
- Tort cu crema de caramel si cocos
- Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
- Tort cu crema de unt, nuca si vanilie
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nuca macinata
Ingrediente crema:
- 10 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri amidon
- 250 ml friscă lichidă
- 2 plicuri gelatină
Ingrediente sirop:
- 250 ml apa
- 150g zahar
- 1 esenta migdale
Ingrediente decor:
- 3 linguri nuca macinata
- 11 nuci intregi
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina, cacaua şi nuca măcinată, amestecându-se uşor, de jos în sus.
Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, circa 30 de minute. Se lasă la răcit, apoi se taie blatul în trei părţi.
Se caramelizează zahărul, se adaugă laptele cald, se fierbe până se topeşte caramelul şi se dă deoparte. Se freacă gălbenuşurile cu amidonul, se adaugă câteva linguri din laptele fiert, amestecând continuu, apoi se toarnă totul în cratiţă.
Se pune din nou compoziţia pe foc mic, se fierbe până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Se adaugă în compoziţia de caramel răcită, frişca bătută şi gelatina topită.
Intr-o formă de tort se pune o parte de blat, se însiropează cu un sirop din apă, zahăr şi esenţa de migdale, apoi se întinde 1/3 din crema caramel.
Se pune a doua parte de blat în- siropată, caramel şi se acoperă cu ultima parte de blat. Se lasă la rece trei ore.
Se scoate tortul din formă, se îmbracă cu cremă, se fac cu poşul floricele deasupra şi se tapetează marginile cu nuca măcinată. Se decorează cu nucă presărată cu zahăr pudră şi cu ornamente.
Tort cu crema de caramel
Pofta buna!
Bun tortul