Tort cu crema de ciocolata si glazura de cacao
PrinteazaTort cu crema de ciocolata si glazura de cacao din: unt, zahar pudra, oua, faina, praf de copt, sare, nuci, zahar vanilat, apa, ciocolata menaj, cacao.
Ingrediente blat:
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 3 oua
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- un varf de cutit de sare
- 100 g nuci macinate
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri lapte
Ingrediente pentru crema:
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 10 linguri apa
- 2 galbenusuri
- 50 g ciocolata menaj
Ingrediente pentru glazura:
- 150 g zahar pudra
- 1 lingura cu varf de cacao
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Mixezi untul si zaharul si adaugi pe rand cate un ou. Cand compozitia a devenit albicioasa si usoara, pui treptat faina amestecata cu praful de copt si cu sare.
Pui cele 2 linguri de lapte, amestecand si nucile macinate. Ungi o forma rotunda cu unt si o tapetezi cu hartie de copt.
Torni compozitia. Coci la foc potrivit in cuptorul preincalzit. Dupa 25-30 de minute, rastorni prajitura si o lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema, pui zaharul intr-o craticioara, torni apa si fierbi pana siropul devine atos (se rupe cand torni cu lingura). Bati bine galbenusurile si torni in fir subtire siropul de zahar.
Amesteci pana se raceste compozitia si devine cremoasa. Mixezi untul spuma si pui siropul cu oua.
Pastrezi 2 linguri pentru ornat. In restul de crema adaugi 50 g ciocolata topita. Tai blatul in 2 parti.
Ungi partea de la baza cu putin mai mult de jumatate de crema. Pui a doua foaie.
Pregatesti glazura, amesteci zaharul pudra cu cacao, torni laptele si mixezi pana obtii o pasta omogena si densa.
Torni crema peste prajitura si o intinzi cu o paleta.
Pentru decor, folosesti cele 2 linguri de crema topita, putin serbet de vanilie sau frisca.
Tort cu crema de ciocolata si glazura de cacao
Pofta buna!