Tort cu crema de ciocolata si nuci
PrinteazaTort cu crema de ciocolata si nuci din: unt, zahar, zahar vanilat, cacao, oua, faina, sare, ciocolata amaruie, smatana, esenta de rom, galbenusuri, lapte, nuci macinate, nuci caramel.
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g cacao
- 8 oua
- 175 g faina
- putina sare
Ingrediente pentru crema 1:
- 300 g ciocolata amaruie
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 150 ml smantana
- 1 fiola esenta de rom
Ingrediente pentru crema 2:
- 4 galbenusuri
- 4 linguri cacao
- 200 ml lapte
- 2 linguri faina
- 100 g zahar
- 200 g nuci macinate
- 100 g unt
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru ornat:
- nuci caramel
- 150 g ciocolata
Mod de preparare:
Pregatesti blatul, separi ouale, iar galbenusurile le amesteci cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilat si untul moale.
Bati spuma albusurile si le omogenizezi cu crema de galbenusuri si cu faina, iei o treime din compozitia pentru blat si o pui in forma tapetata cu hartie de copt si coci apoi prima foaie alba.
In restul de compozitie adaugi cacaua si coci a doua foaie.
Pregatesti crema 1, topesti ciocolata pe baie de aburi cu smantana.
Freci untul cu zaharul, adaugi romul si, la sfarsit, ciocolata. Omogenizezi si lasi la rece.
Pregatesti crema 2, freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina, cacaua si laptele si fierbi.
Dupa ce s-a intarit crema, adaugi untul si nucile macinate.
Scoti blatul cu cacao, lasi sa se raceasca si tai pe orizontala in doua foi inegale.
Prima foaie, cea alba, o asezi la baza, pui crema 1, cea cu nuci, la mijloc asezi foaia groasa, un strat de crema de unt, a treia foaie de blat, apoi imbraci cu restul de crema.
Ornezi cu ciocolata si nuci caramel.
Pofta buna!