Tort cu cremă de ciocolată si cu praline
PrinteazaTort cu cremă de ciocolată si cu praline
Ingrediente blat:
- 3 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente cremă:
- 200 g ciocolată
- 3 ouă
- 150 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 g frişca lichidă
- 3 plicuri întăritor frişca
- 4-5 banane
- suc de lămâie
- 12-16 praline
- 2 linguri ciocolată răzălită
Mod preparare blat:
Tort cu cremă de ciocolată si cu praline: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, făina, praful de copt şi omogenizezi compoziţia.
Torni blatul într-o tavă de tort unsă cu margarina şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor, la foc potrivit.
Mod preparare cremă:
Topeşti ciocolata mărunţită pe baie de aburi. Baţi bine gălbenuşurile (circa 5 minute) cu untul şi zahărul vanilat până când obţii o cremă în care încorporezi ciocolata topită.
Baţi albuşurile spumă împreună cu 2 linguri de zahăr, le adaugi peste crema de ciocolată şi amesteci compoziţia de sus în jos.
Separat baţi frişca împreună cu întăritorul. Cureţi bananele, le tai în jumătate pe lungime şi le ungi cu suc de lămâie.
După ce s-a răcit blatul, aşezi bananele, apoi întinzi uniform frişca. Torni cu grijă crema de ciocolată şi dai tortul la rece pentru 3-4 ore.
După ce s-a răcit, desfaci forma de tort, aşezi tortul pe un platou şi-l ornezi cu frişca, praline şi ciocolată răzălită.
Poftă bună!