Tort cu cremă de ciocolată si cu praline

Printeaza

Tort cu cremă de ciocolată si cu praline

Ingrediente blat:

  • 3 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 200 g ciocolată
  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 g frişca lichidă
  • 3 plicuri întăritor frişca
  • 4-5 banane
  • suc de lămâie
  • 12-16 praline
  • 2 linguri ciocolată răzălită

 

Mod preparare blat:

Tort cu cremă de ciocolată si cu praline: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, făina, praful de copt şi omogenizezi compoziţia.

Torni bla­tul într-o tavă de tort unsă cu margarina şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor, la foc potrivit.

Mod preparare cremă:

Topeşti ciocolata mărunţită pe baie de aburi. Baţi bine gălbenuşurile (circa 5 minute) cu untul şi zahărul vanilat până când obţii o cremă în care încorporezi ciocolata topită.

Baţi albuşurile spumă împreună cu 2 linguri de zahăr, le adaugi peste crema de ciocolată şi amesteci compoziţia de sus în jos.

Separat baţi frişca împreună cu întăritorul. Cureţi bananele, le tai în jumătate pe lungime şi le ungi cu suc de lămâie.

După ce s-a răcit blatul, aşezi bananele, apoi întinzi uniform frişca. Torni cu grijă crema de ciocolată şi dai tortul la rece pentru 3-4 ore.

După ce s-a răcit, desfaci forma de tort, aşezi tortul pe un platou şi-l ornezi cu frişca, praline şi ciocolată răzălită.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.