Tort cu crema de ciocolata
PrinteazaTort cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca, albusuri, ciocolata.
- 4 oua
- 125 ml lapte
- 270 g faina
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 90 g unt
- 250 g zahar pudra
- 2 linguri ulei
pentru crema de cafea:
- 4 foi gelatina
- 400 ml frisca lichida
- 2 albusuri
- 300 g ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat, se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă să se răcorească.
Se mixează untul singur şi apoi se adaugă ouăle, amestecând după fiecare. Se adaugă apoi celelalte ingrediente, continuînd mixarea.
Se toarnă aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili. Se coace 45 de minute.
Pentru cremă, se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Cicolata se topeşte la baie de aburi în frişca lichidă.
Nu se lasă să fiarbă şi se ia de foc, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcorit puţin, se adaugă gelatina scursă.
Se bate apoi uşor cu mixerul 2-3 minute.
Blatul se taie în două sau trei părţi în funcţie de cuţit si apoi se umple cu crema.
Se dă la rece de pe o zi pe alta.
Tort cu crema de ciocolata
Pofta buna!