Tort cu crema de ou si coaja de lamaie
PrinteazaTort cu crema de ou si coaja de lamaie din: zahar, oua, faina, cacao, nuca, bicarbonat, praf de copt, galbenusuri, apa, coaja de lamaie, unt, margarina, albusuri, zeama de lamaie.
- 1 cană zahăr (circa 250 g)
- 6 ouă
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nucă măcinată
- 1 vârf de cuţit bicarbonat sau praf de copt
Ingrediente crema:
- 4 gălbenuşuri
- 1 cană de zahăr
- 25 ml apă
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 pachet de unt sau margarină
Ingrediente ornament:
- 4 albuşuri
- 1 cană zahăr
- zeama de la o 1 lămâie
Ingrediente glazura:
- 5 mâini zahăr
- 2 linguri cacao
- 6 linguri apă
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albuşurile (spumă tare), după care se pune în ploaie zahărul, bătând în continuare; se adaugă câte un gălbenuş, făină, cacao şi nucă şi se amestecă cu o lingură din lemn, de jos in sus; se pune într-o formă de blat şi se dă la cuptor circa 45 minute.
Când se pregăteşte tortul, blatul se taie în trei.
Pentru crema, ingredientele, mai puţin untul sau margarina, se amestecă şi se pun pe foc pânâ se topeşte zahărul şi compoziţia se aseamănă cu smântână, ceva mai groasă
. Se pune la răcit, apoi se omogenizează untul sau margarina. Se poate pune nucă.
Pentru ornament, albuşurile se bat spumă tare, ca la bezea, se adaugă zeama de lămâie. Se îmbracă tortul.
Pentru glazura, se amestecă ingredientele şi se pun la foc până ce compoziţia devine groasă (ca o ciocolată topită).
Se toarnă călduţă peste tort.
Pofta buna!