Tort cu crema de cocos si blat de pandispan
PrinteazaO reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte.
aluat:
blat de pandispan:
- 5 oua
- 125 g zahar
- sare
- 80 g faina
- 20 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 30 g cacao
crema de cocos:
- 4 foi de gelatina
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 500 ml lapte de cocos (conserva)
- 3 linguri zahar
- 3 linguri cocos ras
- 2 cl lichior de cocos
- 150 g frisca
in plus:
- 150 g ciocolata amaruie
- 50 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se seprara ouale: se bat galbenusurile cu 70 g zahar. Albusurile se bat cu 1 praf de sare si se adauga restul de zahar; se bat bezea si se inglobeaza in amestecul de galbenusuri. Se adauga faina amestecata cu amidon, praf de copt si cacao si se inglobeaza.
Se asaza compozitia intr-o forma de tort (22 cm) tapetata cu hartie de copt; se coace 35 minute. Se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa rece. Praful de budinca se dizolva in 3 linguri de lapte de cocos. Restul de lapte se da in clocot cu zahar si fulgi de cocos.
Se inglobeaza compozitia de budinca si se da in clocot; se lasa sa se raceasca. Se incalzeste lichiorul si se dizolva gelatina. Se inglobeaza in compozitia de budinca, urmat de frisca batuta. Se repartizeaza pe blatul de pandispan si se da la frigider 2 ore.
Se topeste ciocolata, se lasa sa se racoreasca si se decoreaza tortul.
Tort cu crema de cocos si blat de pandispan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pandispan cu crema