Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie
PrinteazaTort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie din: oua, zahăr, făină şi nucă de cocos, ulei, lamaie, unt topit, zahăr pudră, zahăr vanilinat, frişcă bătută, ciocolată de menaj, nucă, esenţă de vanilie.
Ingrediente pentru blatul 1:
- 5 ouă
- câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă de cocos
- 1 lingură ulei
Ingrediente pentru blatul 2:
- 5 ouă
- câte 5 linguri zahăr şi făină
- 1 lingură ulei
- 1 lămâie
Ingrediente pentru blatul 3:
- 5 ouă
- câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă prăjită măcinată
- 1 lingură ulei sau unt topit
Ingrediente pentru cremele 1 şi 2:
- 5 ouă
- 7 linguri zahăr pudră
- 4 plicuri zahăr vanilinat
- 300 g frişcă bătută
- 3 linguri nucă de cocos
- 100 g ciocolată de menaj rasă
Ingrediente pentru crema 3:
- 1/4 kg nucă prăjită şi măcinată
- 150 g zahăr pudră
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 200 g unt
Ingrediente pentru glazură:
- 150 g ciocolată neagră sau de menaj
Mod de preparare:
Pentru blatul 1, baţi albuşurile spumă cu zahărul. în spuma obţinută, adaugi treptat gălbenuşurile, făina, cocosul şi, la sfârşit, uleiul, amestecând de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă de 20×30 cm tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc mediu, 1/2 oră, în cuptorul preîncălzit.
Procedezi la fel şi pentru hiaturile 2 şi 3.
Pentru cremele 1 şi 2, mixezi ouăle pe baie de aburi, cu zahărul şi zahărul vanilinat, până se îngroaşă.
Când s-a răcit, încorporezi frişca bătută, împărţi crema în 2.
Amesteci o parte cu nucă de cocos şi o parte cu ciocolată de menaj.
Pentru crema 3, freci spumă untul şi încorporezi celelalte ingrediente.
Pe blatul 1 întinzi crema 3, peste care pui uniform crema 1.
Suprapui blatul 2 pe care îl ungi cu crema 3, apoi acoperi cu blatul 3.
Deasupra faci o glazură din ciocolată topită la bain-marie.
Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie
Pofta buna!