Tort cremă de cafea Moka
PrinteazaTort cremă de cafea Moka
- 7 ouă
- 125 g zahăr
- 1 plic vanilie
- 180 g făină
- 250 g zahăr
- rom sau coniac
- 70 g unt
- 400 g şerbet de cafea
- 3 linguri esenţă de cafea
Mod de preparare:
Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să crească se ai de, pe foc şi se bat in continuare pînă ce s-au răcit.
Se adaugă făina, vanilia şi 50 g unt proaspăt topit. Se unge cu unt o formă de tort, sc pudrează cu făină, se toarnă compoziţia in ea şi se dă la cuptor moderat 40 minute.
Cînd s-a răcit, se taie în trei blaturi şi se trampează cu sirop, cu rom şi cu esenţa de cafea amestecate. Tortul se umple cu cremă de cafea Moka .
Se dă la frigider şi cînd crema este tare, se glasează tortul cu şerbet de cafea. Se decorează cu fructe confiate şi cu cremă.
Pofta buna!