Tort cu crema si glazura de ciocolata
PrinteazaTort cu crema si glazura de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, cacao, sare, branza de vaci, zahar, ou, ciocolata, coaja de lamaie, frisca lichida, ciocolata neagra, ciocolata alba.
- 250 g făină
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 6 linguri apă
- 3 linguri cacao
- 1 vârf cuţit de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 1 ou
- 150 g ciocolată
- coaja de la 1 lămâie
Ingrediente pentru glazură:
- 20 g unt
- 200 g ciocolată
- 200 gr frişcă lichidă
- Ingrediente pentru decor:
- fâşii de ciocolată neagră şi albă
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează. Torni apa puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea.
Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore. Pentru cremă, freci brânza cu zahărul până devine pufoasă. Incorporezi ouăle treptat, apoi adaugi ciocolata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă.
Scoţi aluatul de la frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de minute.
Intre timp, pregăteşti glazura. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul.
Omogenizezi bine şi, când ajunge la consistenţa unei smântâni groase, iar tarta e răcită, torni glazura şi o nivelezi. Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai la rece câteva ore.
Tort cu crema si glazura de ciocolata
Pofta buna!
Vreau si eu din tortul asta!